Cum sa prevenim ? Cum sa facem astfel incat pielea noastra sa nu ajunga in declin ? 14Iunie
1958 vizualizari

Cum sa prevenim ? Cum sa facem astfel incat pielea noastra sa nu ajunga in declin ?

Cum sa prevenim ? Cum sa facem astfel incat pielea noastra sa nu ajunga in declin ?

Cum sa prevenim ? Cum sa facem astfel incat pielea noastra sa nu ajunga in declin ?

Pornind de la importanta procesului de curatare este foarte bine sa nu uitam sa furnizam pielii un ajutor suplimentar si acesta nu poate fi altul decat antioxidantii.

Echilibrul antioxidanti-radicali liberi ar trebui sa poata sa fie pastrat de catre masina fantastica numita organismul uman.

Din pacate ii este destul de greu sa aiba grija de acest echilibru atunci cand factori cum ar fi: agenti poluanti, factori patogeni,  alimentatie defectuoasa, produse cosmetice de proasta calitate, etc. parca doresc sa faca tot ce este posibil sa rupa acest echilibru.

Organismul incearca sa remedieze  dar atunci cand este dominat de catre factorii mentionati, problema scapa de sub control si acesta este cazul nefericit cand ajungem la dermatolog.

Putem evita aceste probleme!

Cei mai puternici anti-oxidanti sunt Vitamina C si Vitamina E.

 


Rolul lor este de a neutraliza radicalii liberi astfel ca fibroblastii sa poate sintetiza mai eficient colegenul si elastina.

In cazul in care vrem sa administram un tratament mai puternic, trebuie sa folosim un anti-oxidant ce neutralizeaza un spectru mai mare de radicali-liberi.


Cum trebuies a fie un antioxidant:
- Cu spectru cat mai larg
- Sa patrunda adanc in epiderm
- Sa incetineasca imbatranirea pielii
- Sa combata liniile fine si ridurile
- Sa nu usuce, sa nu irite si sa nu sensibilizeze pielea
- Sa nu agreveze acneea
- Sa fie non comedogenic
- Sa nu contina parfum si parabeni

Pielea grasa, cu super-secretie de sebuum trebuie tratata special, in sensul in care nu trebuie curatata foarte puternic pentru a nu declansa sinteza de sebuum in exces. 

O curatare adecvata va mentine chilibrul sintezei de sebuum astfel incat pielea va fi si hidratata dar si tinuta sub control fara sa determine comedoane sau alte leziuni cutanate.

Scrie o parere

Adresa de mail nu va fi publicata. Campurile marcate cu * trebuie completate